17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra emniyet teşkilatında yürütülen operasyonlarla ilgili olarak İzmir'de ikinci dava başladı. Hükümete yakın bir gazetede çıkan haber üzerine polislere yönelik olarak geçen ocak ayında düzenlenen ikinci operasyonla ilgili davanın ilk duruşması, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. İlk olarak iddianame okunuyor.

İzmir'de 2014 Ağustos ayında yapılan, mahkemenin, "Değil somut delil, olgu dahi yok" kararıyla serbest birakılan 17 ismin de aralarında olduğu 26 polise, 2015 Ocak ayında ikinci operasyon düzenlenmişti. Sanık polislerin, başka isim ve IMEI numaraları üzerinden ususüz dinleme yaptığı iddia ediliyor. Duruşmaya, 26 tutuksuz sanıktan 19'u ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, kimlik tespitlerinden sonra 247 sayfalık iddianamenin okunmasını istedi. Sanıklar hakkında 10 ile 961 yıl arasında hapis cezaları talep ediliyor.

Geçen ocak ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 10'u savcılıkta, 12'si mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Emniyet müdürleri Memduh Tosun ve İstihbarat eski Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın tutuklanmış, avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu serbest bırakılmıştı. Müdürler Hasan Ali Okan ve Ramazan Karakayalı hakkındaki yakalama kararı da kaldırılmıştı.