Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 1 Kasım seçimleri için 20 Ekim tarihine kadar izin alarak Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'na park ettiği TIR, AK Parti ile krize neden oldu.

Üzerinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekili adayları Sanem Kılıç'ın fotoğraflarının bulunduğu seçim TIR'ının kaldırılması için AK Parti'nin ilçe seçim kuruluna başvurduğunu ve bunun için bürokratlara baskı yapıldığını iddia eden MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, yaşanlara tepki gösterdi. MHP'nin milletvekili adaylarının 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım seçim çalışmalarını sınırlı kaynaklarla sürdürdüğünü belirten Vural, "Zaten partilere bir destek yok. MHP'nin havuzu yok, havuzdan beslenen adayları yok. Havuzu besleyenleri yok. Çok sınırlı imkanlarla ne yapabiliriz. MHP'nin ve sayın milletvekilimizin bu yönüyle her yerde seçim bürosu açmak yerine, acaba bir TIR'ı seçim bürosu yapıp çeşitli ilçelerde bir kaç gün müddetçe bulundurarak bu meseleyi çözelim diyerek bir fikri var. Buca'da bununla ilgili izin de alınmış. Ama inanılmaz bir şekilde kendilerini kibran, her şeyin hakimi gören, baskı, tehdit, korkudan başka bilmeyenler, Ali Kıran başkesen gibi kalkıp seçim kuruluna baskılar yapıyorlar, oradan telefonlar arattırıyor. TIR, burada yasal bir şekilde duruyor. Bir de TIR'larını getiriyorlar, hakları yok. Baskıyla, tehditle buraya TIR getiriyorlar önünü kesmek için. Bunlar nasıl devlet yönetecekmiş!" dedi.

Türkiye'nin her yerinde MHP'nin seçim kampanyalarını engellemek için birçok baskı ve tehditlerle karşı karşıya olduklarını, Mersin'de milletvekillerinin konvoyunun durdurulduğunu, Çorum'da il kadın kolları başkanlarının polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldığını, Trabzon'da milletvekilleri Koray Aydın'ın seçim otobüsündeki ledli bir şeyin zabıtalar ve emniyetle çıkartılmaya çalışıldığını anlatan Vural, şöyle konuştu: "Korkunun ecele faydası yok ama Türkiye'nin her yerinde güçle sindirmeyle, korkutmayla... Bizim milletvekili adayımız bir kadın, hiç olmazsa bir nezaket gösterirsin. İzmir huzur istiyor, baskı, tehdit istemiyor. Sökmez İzmirlilere. Despot anlayışla, baskılarla, tehditlerle ne yapmaya çalışıyorsunuz?"

BİZ HUZURLU BİR SEÇİM İSTİYORUZ

Kaymakamlıktan aldıkları iznin yok sayıldığını, bürokratların baskılar yapıldığını belirten Oktay Vural, "Biraz medeni olun. Gelip TIR'ın önüne bir başka TIR'ı koyup, sindirmek, oraya telefon, seçim kuruluna telefon... Seçim kurulu son 10 günde devreye girer." dedi. Seçim TIR'larının AK Parti tarafından şikayet edildiğini belirten Vural, başka partinin şikayet etmediğini, bunun nedeninin de MHP'den korkmaları olduğunu söyledi. Allah'tan başka kimseden korkuları olmadığını ve kimseye de boyun eğemeyeceklerinin altını çizen MHP'li Oktay Vural, "Biz huzurlu bir seçim istiyoruz. Zaten sınırlı kaynaklarla yapıyoruz. Bu kavgaların didişmelerin kimseye faydası yok." şeklinde konuştu.

Yasal olmasına rağmen kendi istekleriyle gerginlik olmaması için seçim TIR'larının uygun bir yere çekeceklerini de kaydeden Vural, şöyle devam etti: "Belki ki bürokratlar üzerinde baskılar uyguluyorlar. İzmir'de medeni bir yarış olsun. İzmir zaten havuzdan beslenenleri biliyor. Milletten beslenenlerle havuzdan beslenenleri ayırt edecek noktada. Bu zorbalık karşısında sıkıntı çeken bürokratlar da var. Ama güzel ülkemin insanlarının bundan dolayı da zarar görmesini istemiyoruz. Bu konuda MHP kendisine düşen olgunluk içerisinde bu TIR'ı hukuki olarak istediği zaman istediği yerde tutabileceğini ifade ediyor. Bu TIR'ı hiç kimse kaldıramaz ama biz İzmirlilerin huzur istediği gibi bununla ilgili kararı biz veririz. Medeniyseniz ararsınız ama bu medeni diyalog arayışı olmayanlardan inşallah İzmirliler 1 Kasım'da hesabı soracaktır."