İzmir’deki narkotik operasyonlarında 4,5 kg. esrar maddesi, 781 adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirilirken 11 kişi tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim görevlileri, uyuşturucu madde ticareti yapan ve "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik çalışmalarda, bir hafta içerisinde birçok yerde operasyon düzenledi. Gaziemir ilçesindeki operasyonda M.K. isimli şahsın kullandığı arabada yapılan aramada, mavi renkli bir torbada 810 gr. esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan M.K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bornova ilçesindeki bir eve yapılan operasyonda ise K.K. ve Ö.A. isimli şahıslar yakalandı. Ö.A.'nın kullandığı arabada, ambalajlı beyaz ve siyah renkli torbalarda bin 75 gr. esrar maddesi ele geçirildi. Şüphelilerden Ö.A. mahkeme tarafından serbest bırakılırken K.K. tutuklandı. Bornova ilçesindeki bir işyerine düzenlenen operasyonda da M.S ve H.G yakalandı. İşyerinde yapılan aramada, çeşitli renkte ve amblemlerde 386 adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi. M.S ve H.G., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Gaziemir, Konak ve Karşıyaka ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda toplam 15 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte esrar, bonzai ve ecstasy haplar ele geçirildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlı tutuklandı.