İzmir'in Bayraklı ilçesinde, önlerindeki arsada yapılan bina yıkım kazısı sebebiyle yıkılma tehlikesi bulunduğu iddia edilen iki apartman için verilen tahliye kararı uygulandı. Bayraklı Belediyesi ve polis ekipleri binaları mühürlerken apartman sakinleri, mağdur olduklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Gümüşpala semti, 1660 Sokak'taki adrese giden polis ve zabıta ekipleri, eski bir binayı yıkan müteahhitin başlattığı kazı çalışmaları sırasında zemin kayması riski bulunduğu iddia edilen iki binayı tahliye etmek istedi. Apartmanların sakinleri ise duruma tepki göstererek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Ekipler, bütün dairelerin elektriklerini keserek, içme suyu sayaçlarını da söktü. Daha sonra içeriye giren ekipler, yapı zemininin iyileştirilmesi için yapılacak istinat duvarı tamamlanıncaya kadar binaya girilemeyeceğini belirten bir yazı asarak, dairelerin kapılarını mühürledi. Apartman sakinlerinin bazıları eşyalarını taşırken bazıları ise ekiplerle tartıştı.

Apartman sakinleri adına açıklamada bulunan Özge Çarmıkçıoğlu, istinat duvarı yapılana kadar mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirtti. Çarmıkçıoğlu, "Yasalara göre bize maddi yardım yapmadan ve bize yer göstermeden evden çıkarmaları söz konusu değil ama bizi zorla evden çıkarmak istiyorlar. Gidecek hiçbir yerimiz yok. Bizi mağdur eden müteahhite dava açtık ve dava sonuçlanmadan evden çıkmamız isteniyor. Masum bir vatandaş olarak evde otururken müteahhitin biri evimizin önünü kazdı diye evden çıkarılmak isteniyoruz. Aslında şu an evimizde bir sorun yok ancak istinat duvarı yapılırken bir olumsuzluk yaşanabilir diye belediye, bizim can güvenliğimiz için evden çıkarmak istiyor. Tamam, bu konuda biz de itiraz etmiyoruz ama nereye çıkalım? Sabit geliri olan ve evlerini krediyle alan insanlarız. İnşaat üç ay sürecek diyorlar, sokakta mı kalalım? Hem ev kredisi hem de ev kirasını nasıl ödeyeceğiz?" dedi.