İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan 46 katlı ikiz gökdelenlerden birisinin spor salonunda yangın çıktı. Otomatik söndürme sistemi bulunan gökdelende, daha önce de çatı katında yangın çıkmıştı.

Avrupa'nın beşinci, Türkiye'nin en yüksek ikinci kuleleri olan Folkart Towers'ın A bloktaki spor salonundaki yangın, sabah saatlerinde başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Sauna bölümündeki ahşapların alev aldığı yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, uzun bir çalışmanın ardından tamamen söndürdü. Polis ve itfaiye ekiplerinin yaptığı araştırmada, yangının sauna bölümündeki ısıtıcıdan çıktığı, alevlerin ahşaplara sıçradığının belirlendiği ileri sürüldü. Spor salonunda büyük çapta maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Geçen nisan ayında ise Folkart Towers'ın A blok çatı katında yangın çıkmış, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürülmüştü. Dumandan etkilenen bir kişi, sağlık ekipleri tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yangının, reklam panolarındaki elektrik kablolarının kısa devre yapması sonucu çıkmış olabileceği ileri sürülmüştü.