17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Emniyet Teşkilatı'nda yürütülen operasyonlarla ilgili İzmir'de ikinci dava başladı. Hükümete yakın bir gazetede çıkan haber üzerine polislere yönelik geçen Ocak ayında düzenlenen ikinci operasyonla ilgili davanın ilk duruşması, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmanın ilk gününde iddianamenin 110 sayfası okundu. Mahkeme, duruşmayı Çarşamba gününe erteledi.

İzmir'de 2014 Ağustos ayında yapılan, mahkemenin, 'Değil somut delil, olgu dahi yok' kararıyla serbest bırakılan 17 ismin de aralarında olduğu 26 polise, 2015 Ocak ayında ikinci operasyon düzenlenmişti. Sanık polislerin, başka isim ve IMEI numaraları üzerinden ususüz dinleme yaptığı iddia ediliyor. Duruşmaya, 26 tutuksuz sanıktan 19'u ve avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, kimlik tespitlerinden sonra 247 sayfalık iddianamenin okunmasını istedi. Sanıklar hakkında 10 ile 961 yıl arasında hapis cezaları talep ediliyor.

İlk duruşmada sabah saatlerinde başlayan 247 sayfalık iddianamenin okunması işlemi akşam saatlerine kadar sürdü. Şu ana kadar iddianamenin 110 sayfası okundu. 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, iddianamenin devamının okunması için duruşmayı önümüzdeki Çarşamba gününe erteledi.

Geçen Ocak ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 10'u savcılıkta, 12'si mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Emniyet müdürleri Memduh Tosun ve eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın tutuklanmış, avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonucu serbest bırakılmıştı. Müdürler Hasan Ali Okan ve Ramazan Karakayalı hakkındaki yakalama kararı da kaldırılmıştı.