İzmir'de dolu ve sağanak sırasında çekilen cep telefonu görüntüleri, korku dolu anları ortaya çıkardı. Görüntülerde sel suları, bir kadını ve arabaları sürükledi. Selin mağdurlarından Yusuf Gerçek isimli vatandaş, “Biz ufacık yağmurda arabaları kaçıracak yer arıyoruz. Buna hiç kimse bir çözüm bulamıyor. Senelerden beri dilekçe veriliyor ama bir çözüm yok, her sene aynı. Ben yaklaşık 24 araç saydım, çok felaketti. Bir bayan gördüm selde sürüklenen, aşağıda çıkarmışlar.” dedi.

Dün öğleden sonra bastıran dolu ve sağanak, yarım saatte şehri adeta felç etti. Önce sağanak şeklinde başlayan yağış, ardından doluya döndü. Cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, bazı yerlerde su baskınları yaşandı. Selle sürüklenen çöplerin tıkadığı rögarlar, belediye ekipleri tarafından açılmaya çalışıldı. Onlarca ev ve işyerinin zarar gördüğü Gültepe’de, çok sayıda araba sele kapıldı. Dün Bornova'ya 60.9, Çiğli'ye 40.4, Konak'a 37.6, Bayraklı'ya 8.4, Buca'ya 2.3, Karşıyaka'ya 0.4 kg. yağış düştüğünü açıklayan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yine yağış uyarısı geldi. İzmir merkezde kısa süreli sağanak şeklinde olacak yağışın Beydağ, Kiraz, Tire, Bayındır ve Ödemiş ilçelerinde ise kuvvetli sağanak şeklinde beklendiği açıklandı. Yağışların Balıkesir, Manisa ve Aydın illerinde de etkili olacağı bildirildi.

SELDE SÜRÜNKLENME KAMERALARDA

Sel sularının Konak ilçesi Gültepe semtinde arabaları ve insanları sürüklemesi, bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Adem Yavuz Caddesi üzerinde sele kapılan tüpçü Adem Altıparmak'ın eşi Sümeyye Altıparmak yaklaşık 2 kilometre sürüklendikten sonra kurtarılabildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı kadın, tedavisin ardından taburcu edildi.
Adem Yavuz Caddesi’nde 2 metre yüksekliğe kadar ulaşan sel suları onlarca aracı şiddetiyle sürükledi. Sel sularının verdiği zararı onarmak için mahalle sakinleri ve belediye ekipleri çalışmaya başladı.

MUHTAR İKİ DEFA BÜYÜKŞEHİR'E DİLEKÇE VERMİŞ

Trakya Mahallesi Muhtarı Mehmet Solak ise, "Her yağmur yağdığında olduğu gibi bu yağmurda da maalesef ki maddi hasarlar ve yaralı oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, iki defa yağmur suyu kanalı yapılması için dilekçe verdim. Bize, 'Yapılacak' diye geri bildirim geldi ama bu zamana kadar maalesef bir gelişme olmadı. Mahallemiz bu konuda çok mağdur oldu ve olmaya da devam ediyor. İlgililerin yardımlarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl da yine selde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Daha fazla insanımız ölmesin." dedi.