İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) başkanlığı için yapılan olağan genel kurulda, beş aday arasında geçerli oyların 210’unu alan Misket Dikmen seçildi. Dikmen, 69 yıllık geçmişe sahip İGC'nin ilk kadın başkanı oldu.

Eski Başkan Atilla Sertel’in, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrılması üzerine İGC üyeleri, yeni başkanı seçmek için sandık başına gitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonundaki genel kurulda Dikmen, Mustafa Oğuz, Yener Özkesen, Ali Ekber Yıldırım ve Deniz Kezer yarıştı. 851 üyesi bulunan İGC'de 557 üye oy kullanırken geçerli oyların 210’unu alan Misket Dikmen, başkanlık yarışını kazandı. Yıldırım 166, Oğuz 126, Kezer 74 ve Özkesen 7 oy aldı. İki oy boş çıkarken üç oy da geçersiz sayıldı.

İGC'NİN İLK KADIN BAŞKANI

Misket Dikmen, bu sonuçla İGC'nin ilk kadın başkanı oldu. Dikmen'in listesi de firesiz yönetime girdi. İGC Yönetim Kurulu F.Murat Attila, Gaye Karadağ, Semih Aksoy, Kenan Çimen, Zeynep Gürel, Fahrettin Dokak, A.Suavi Yardımoğlu, Mustafa Yılmaz, Erkut Şahin ve Abdi Karagözoğlu, Denetleme Kurulu Özden Ünver, Şeref Ünal ve Fikret Ay, Disiplin Kurulu Semra Saygı, Muammer Kırca, Nuray Adalet Çınar, Nurhayat Talay ve Serdar Öztürk, Seçici Kurul Kenan Seven, Coşkun Akar, Hatice Bülbül, Ergül Uysal, Mehmet Özdoğru, Münir Karamanlı ve Ufuk Akça, federasyon delegeleri ise Atila Sertel, Misket Dikmen, Halil İbrahim Hüner ve Ahmet Ahmetoğlu'ndan oluştu.