İzmir hava durumu 15 günlük tahminler nasıl? Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Haziran 2016 itibariyle 15 günlük hava durumu tahmininde hangi verileri paylaştı? İzmir'de yağış var mı? İşte İzmir Hava durumu hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde sizleri bekliyor.

Meteoroloji'den gelen hava durumu bilgilerine, İzmir'de bugün sağanak yağışlı ve 27 derece olarak göze çarparken, 15 günlük hava durumu tahminleri de sitede yer aldı.

Meteroloji'den gelen kritik hava yağış uyarısı ülke genelinde dikkat'e alınmaya başlandı. Marmara bölgesi ve Trakya bölgesinde oturan vatandaşlarımızın sıcak havalara aldanmaması gerekiyor. Çünkü hava sıcaklıkları 4 ila 7 derece arasında düşüşe geçiyor. İç ve batı kesimlerde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Çanakkale'nin güneyi, Bursa, Bilecik, Sakarya'nın güneyi), Kuzey ve Kıyı Ege ( İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak ve Kütahya) ile Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin batı kesimlerinde 4 ila 7 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/saat) , Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Göller Yöresi ile Bolu çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına (40-60 yer yer 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatı kesimleri ile zamanla il geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 29
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 28
Adana: Parçalı ve az bulutlu 31
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Samsun: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 28
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 34
Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36