İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKK)’nun 49. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Toplantıda gündem, üniversitelerde yaşanan şiddet olayları oldu. Toplantıya başkanlık eden Mehmet Tiryaki, “Siyasetçilerimizin, kanaat önderlerimizin, sivil toplum örgütü temsilcilerimizin vereceği uzlaşı mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aklıselim çağrısı yaptı.

Şubat ayı başında kardeşini kaybeden Kocaoğlu’na kurul adına başsağlığı dileyen Tiryaki, geçen günlerde Ege Üniversitesi’nde meydana gelen üzücü olaya da değinerek sağduyu çağrısı yaptı. Tiryaki, “Ne yazık ki bu üzücü olaylar, bir gencimizin ölümüyle sonuçlandı. Olayın taraflarına bakmaksızın, geçmişteki acı tecrübeleri hep birlikte yaşadık. Bu bağlamda gerek siyasetçilerimizin gerekse kanaat önderlerimizin, sivil toplum örgütü temsilcilerimizin vereceği uzlaşı mesajları, her zamankinden daha fazla önem kazanmaktadır. Toplumsal gerginlikler arttıkça asıl gündemi oluşturması gereken konulara maalesef sıra gelmiyor. Genel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde oluşabilecek siyasi gerginliklerin, siyasi gerilimlerin yumuşatılmasında umuyorum aklıselimle hareket edilir.” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nde yaşanan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vefatıyla sonuçlanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Kocaoğlu da, “Genç arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarız üniversitelerimizde bir daha böyle bir olay yaşanmaz. Hepimizin, tüm kent dinamiklerinin, tüm kentte yaşayan hemşehrilerimizin, uzlaşma ortamı içersinde barışı tesis etmek için çaba göstermesinin, geleceğimiz açısından büyük önemi olduğunun altını çizmek istiyorum.” dedi.