İzmir'de İŞKUR Karabağlar Hizmet Merkezi çalışanlarına yönelik mobbing yapıldığı gerekçesiyle Türk Büro Sen üyeleri, İŞKUR Konak Hizmet Merkezi önünde protesto eylemi düzenledi. Türk Büro Sen İzmir 1 No'lu Şube üyeleri, "Mobbinge hayır" sloganı attı.

Şube Başkanı Nebi Yay, İŞKUR Karabağlar Hizmet Merkezi'ndeki şube müdürünün, sendikalarına üye kurum çalışanlarına baskı uyguladığını söyledi. Yay, yapıldığı iddia edilen haksızlıkları şöyle sıralardı: “Sendikal ayrımcılık yapmaktadır. Hiçbir gerekçe göstermeden yer değişiklikleri yapmaktadır. Personele mobbing uygulamaktadır. Liyakati yok saymaktadır. İş ve meslek danışmanları ile memurlar arasında ayrımcılık yapmaktadır. Şef olarak görev yapan Yusuf Şanal’a hakaret etmektedir. İMD olarak çalışan Fatma Kuzu’yu kendisine asistan yapmış ve kendisinden sonra gelen kişi olarak ilan etmiş, kurumdaki şefleri Kuzu’nun emrine vermiştir. Çalışma barışını yerle bir etmiştir. Sosyal medya hesaplarından Karabağlar İŞKUR’u, AK İŞKUR yapacağını söylemiştir.”

Kurum çalışanlarının, işlerine her gün, “Acaba bugün beni hangi birime verdiler, görev yerim değişti mi?” endişesiyle gittiğini söyleyen Yay, “Yaşanan bu liyakatsiz atamalar ve 'benden olan olmayan' ayrımı, kurumda çalışma barışını temelden sarsmış, memurlar ve İMD’ler arasına nifak sokmuş, çalışanlar yaşanan mobbing nedeniyle iş yapamaz hale gelmiştir. Ayrıca sendikamız, yaşanan bu olumsuzluklar karşısında her türlü yasal zeminde hakkını aramaya devam edeceki ve şube müdürü gerekli cezayı alana kadar mücadeleyi sürdürecektir.” dedi.