İzmir merkez olmak üzere tam 47 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda, 103’ü muvazzaf 134 asker ile 14’ü askeri okul öğrencisi olan toplam 148 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararı verilen 148 kişinin 130'u yakalandı.

Ankesörlü telefondan örgüt yöneticileri ile bağlantı kurdular

Şüphelilerin, ankesörlü veya büfe telefonlarından örgütün mahrem imamları olarak bilinen terör örgütü yöneticileriyle görüştükleri öne sürüldü.

Polis ve jandarma ekiplerince koordineli ve eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonun, FETÖ ile mücadelede uygulanan yeni yöntemle yapıldığı da duyuruldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütünün TSK içine sızdırdığı mensuplarının deşifre edilmesi amacıyla kuvvet komutanlıkları ile 'Ortak Veri Paylaşımı'na dayalı bir çalışma yaptı.

Ortak veri paylaşımında, kuvvet komutanlıklarında, haklarında terör örgütü ile bağlantılı olduğuna dair şüphe olan askeri personelin ankesörlü/ kontörlü sabit hat irtibatları ile itirafçı ifadelerinde bulunan bilgiler ve diğer deliller temin edildi.

Elde edilen bilgi ve belgeler, askeri yetkililer ile düzenlenen toplantılarda değerlendirildi. Terör örgütü mensubu olduğuna dair kaydı bulunmayan ancak haklarında adli soruşturmaya yeterli delil olan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Veriler, idari işlem yapılması için kuvvet komutanlıklarıyla da paylaşıldı.

Yeni yöntem ile 652 asker hakkında işlem

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yeni yöntem ile 13/10/2020 ile 19/01/2021 tarihleri aralığında 3 ayrı operasyon yaptığı, Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 618’i muvazzaf 652 asker hakkında işlem yapıldığı öğrenildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilen 2432 delil dosyasının incelenmesi ile 623 personelin ihraç olduğu belirtildi.