Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Hopa, Borçka ve Arhavi’de incelemelerde bulunup, tespitlerini rapor haline getirdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit’in incelemelerde bulunduğu ilçelerde devletin felaketzedelere yeterince el uzatmadığı iddia edildi.

CHP İzmir Milletvekili Yiğit, Hopa’da can kaybının yaşandığını, Borçka ve Arhavi’de ise mal kaybının yüksek olduğunu söyledi. İzlenimlerini anlatan Yiğit, “İlçelerimizdeki tüm evler su altındaydı, tüm bahçeler yok olmuştu. Hayvanlar telef olmuştu. Vatandaş gerçekten büyük bir sıkıntı içerisindeydi. Öncelikle belediyeler çalışmıyordu. Trabzon’da Rize’de yüzlerce iş makinası olmasına rağmen yeterli yardım gitmemişti. Vali kendi olanaklarıyla orayı kurtarmaya çalışıyordu.” dedi.

CHP Trabzon İl Merkezi’nde yapılan basın toplantısında, halkın kendi imkanları ile birşeyler yapmaya çalıştığını belirten milletvekili Yiğit, “Kadınlar gördük, resimleri bizde mevcut, evlerini temizlemeye, içeriye giren suyu boşaltmaya, bahçesini temizlemeye çalışıyorlardı. Malları mahvolmuş. Eşyaları su altındaydı. Gerçekten halk büyük sıkıntı içerisindeydi. Büyük bir maddi sıkıntı vardı ama hükümetteki açıklamalar, ‘her şey yapılacak, 10 milyon gönderdik, 1 milyon yolda’ şeklinde ama hiç de öyle değildi. ‘Başbakanımız takip ediyor, şu takip ediyor, bu takip ediyor’ deniliyor ama takip eden kimse yoktu. Orada Sayın Veysel Eroğlu gelmişti. Hiç o sokaklara bile girmedi. Karşıdan el salladı gitti. Sorduk, kaymakam geldi mi, gelmemiş. Vali oturmuş koltuğuna, orayı yönetmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

"Dün su ve elektrik de yoktu" diyen Yiğit, "Birçok yere elektrik verilemedi. Taşıma ile ekmek verilmeye çalışılıyordu. Gerçekten devlet yeteri kadar el uzatamadı. Biz kendi belediyelerimiz çok uzak olmasına rağmen yardım istedik. Jeneratör, vidanjör gönderdiler. Ama devletin kendisi hemen yanı başında Rize, Trabzon olmasına rağmen o kadar yardımcı olmadı.” açıklamasında bulundu.