İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği'nde biraraya gelen şehit aileleri, son dönemde yaşanan terör saldırılarına sert tepki gösterdi.

Çok sayıda şehit ailesinin katıldığı basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Hatice İşbilen, Suruç katliamından sonra başlayan süreçte PKK terör örgütünün saldırılar yaptığını belirterek, "Son günlerde Suruç katliamından sonra başlayan PKK terör örgütünün eylemleri sebebiyle vatanımızın farklı bölgelerinde yapılan hain saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diler, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar temenni ederiz. Bölücü terör örgütü PKK’nın acımasızca gerçekleştirdiği hain, kalleş ve hunharca saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz şehit aileleri olarak başka analar, babalar, eşler, çocuklar ağlamasın, başka ocaklara ateşler düşmesin, üç yıldır yaşadığımız huzur ortamı bozulmasın diye dua ederken arka arkaya gelen şehit haberleri bizleri derinden üzmekte olup aynı acılar bizlere tekrar tekrar yaşatılmaktadır. Yüzyıllardır vatanımızı bölmeye, şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan iç ve dış düşmanlara karşı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz nasıl izin vermedilerse bu gün de başta PKK olmak üzere hiçbir terör örgütüne izin vermeyeceklerdir." dedi.

ÜÇ SİYASİ PARTİYE ÇAĞRI

Dernek Başkanı İşbilen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başta üç siyasi parti olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının, sanat camiasının, spor kulüplerinin biraraya gelip bırakın ellerini, tüm bedenleriyle birlikte vicdanlarını da taşın altına koyarak birlik ve beraberlik mesajlarını vermelerinin tam zamanıdır. Birlikteliğimiz, bu hainlere fırsat vermeyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü ve bütünlüğünü bir kez daha gösterecektir. Bizler biliyoruz ki bu ülkede yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez vs. ayrımı yoktur. Özellikle derneğimize kayıtlı 350 şehidin yüzde 90'ı, Doğu ve Güneydoğu kökenlidir. Sözde bu mücadeleyi Doğu ve Güneydoğudaki vatandaşlarımız için veriyorlarmış. Kimi kandırıyorlar? İşte bunun son örneği, dün Hakk'ın rahmetine uğurladığımız şehidimiz Abdülkadir Pektaş da Diyarbakır nüfusuna kayıtlıdır. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız ve hepimiz kardeşiz. İşte bu bütünlüğü bozmaya çalışan PKK terör örgütünü lanetliyor ve bu hain saldırılara bir an önce son verip derhal silahlarını bırakmalarını istiyoruz. Bu hain saldırılarda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize ve emniyet güçlerimize, şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralanan Mehmetçiklerimiz ve emniyet güçlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun."