Başarılı geçen eğitim döneminin ardından bin 19 mezununu meslek yaşamına uğurlayan İzmir Üniversitesi’nde, hüzün ve sevinç birarada yaşandı. Bu yıl Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümleri ilk kez mezun verdi. Ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu veren üniversitede, lisans ve ön lisans birinciliklerine kız öğrenciler adını yazdırdı. Lisans birincisi İngilizce Öğretmenliği mezunu Emel Doğru ve ön lisans birincisi Zeynep Gülçin Utkan’a plaketleri, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreninden önce ve sonras bol bol fotoğraf çektiren mezunlar, keplerini havaya sevinçle fırlattı.

İzmir Üniversitesi’nin, duayen eğitimci merhum Necdet Doğanata’nın 15 yıllık mücadelesi sonucu kurulduğunu belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Doğanata, “İzmir Üniversitesi ve Doğanata Eğitim Kurumları, 1965 yılında kurulan İzmir Fatih Koleji’nin devamı niteliğindedir ve bu sene itibariyle 50 yılı geride bırakmıştır. Bugüne kadar yükseköğretime 20 bin mezun veren eğitim kurumlarımız içinde Necdet Doğanata’nın en büyük hayali, yükseköğretimden de mezunlar verebilmekti. Her sene büyüyen bir ivmeyle bu hayali gerçekleştirebiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Yükseköğretime daha nitelikli mezunlar verebilmek için Doğanata Eğitim Kurumları tarafından ulusal ve uluslararası pek çok organizasyona imza atıldığına değinen Ali Rıza Doğanata, mezunlara şu tavsiyelerde bulundu: “Zamanın kıymetini bilin, yabancı dilinizi geliştirin, farklılıkları zenginlik olarak algılayın ve iyi bir takım oyuncusu olun.”

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata ise ülkeler arası rekabetin ar-ge ve inovatif çalışmalar düzeyinde sürdüğü bilgi çağında en önemli gücün, kaliteli insan kaynağını elinde bulunduran ülkelerde toplandığına dikkat çekti. Bu kaynağın ancak eğitimle elde edilebileceğini söyleyen Doğanata, bu noktada üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirtti. 2050 yılı itibariyle 50 milyar cihazın internete bağlı olacağının tahmin edildiğini, araştırmaların 2015 yılı itibariyle toplam veri büyüklüğünü 8 zetabayta ulaştığını gösterdiğini, bu verinin doğru değerlendirilmesinin insanlığı farklı bir boyuta taşıyacağını anlatarak, mezunlardan bu dijital çağa ayak uydurmalarını istedi.