İzmir ve Diyarbakır’da düzenlenen eşzamanlı narkotik operasyonunda 102 kilo 200 gr. toz esrar ele geçirildi, 2 kişi tutuklandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 2014 yılında İzmir'in Urla ilçesinde düzenlenen üç operasyon kapsamında 7 kişi tutuklanmıştı. Şebekeye yönelik araştırmalar sonucunda, bağlantılı oldukları şahıslara İzmir ve Diyarbakır’da eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 102 kilo 200 gr. toz esrar ve bir hassas terazi ele geçirildi, Z.K. ve F.Ö. gözaltına alındı. Zanlılar, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

NARKOTİM OPERASYONU

Ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim ekipleri, Bayraklı ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve "torbacı" tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda A.B. ve K.A. isimli şahıslar yakalandı. A.B. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada, kağıda sarılı vaziyette 1 gr. esrar maddesi ele geçirildi. Zanlılardan A.B., savcının talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, K.A. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.