İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, aralarında 14 suçtan aranan ve toplam 44 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan O.K. ile kasten öldürme ve cezaevi firarisi olmak suçundan 15 yıl hapis cezasına hükümlü olarak aranan H.V.’nin de bulunduğu 10 kişi yakalanarak tutuklandı.

Çalışmalarda ayrıca tasarlayarak adam öldürme suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına hükümlü olarak arananan M.Y., silahla yağma suçundan 9 yıl 2 ay hapis cezasına hükümlü olarak aranan A.İ., çocuğun cinsel istismarı suçundan 8 yıl 6 ay hapis cezasına hükümlü olarak aranan H.K., Vergi Usul Kanunu'na muhalefet suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükümlü olarak aranan Ş.E., hırsızlık suçundan 5 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına hükümlü olarak aranan H.Y., gece vakti silahla yağma suçundan 5 yıl hapis cezasına hükümlü olarak aranan M.E.K., uyuşturucu madde ticareti yapma suçundan 5 yıl hapis cezasına hükümlü olarak aranan H.A. da yakalanarak tutuklandı.

Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, suç ve suçlularla mücadele kapsamında 01.01.2015-20.01.2015 arsında yapılan çalışmalarda ise iki şahısta, çeşitli markalarda toplam 125 paket kaçak sigara, ayrıca iki şahısta 8 kg. kaçak içki ele geçirildi. İzmir Çocuk Mahkemesi'nce, çocuğun basit cinsel istismarı suçundan aranan ve bu suçtan toplam 3 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.C. isimli şahıs da yakalanarak tutuklandı.