İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT ve İZULAŞ bünyesinde şehiriçi yolcu taşıyan otobüs şoförlerine yönelik saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son bir haftada altı şoför, yolcu olarak binen kişiler veya trafikteki diğer sürücülerin saldırısına uğradı. Önce Buca, ardından Karşıyaka ilçelerinde yaşanan saldırılar, daha sonra Karabağlar ve Urla Bademler’de devam etti. Şoförlerle tartışan birçok kişi, kimi zaman otobüste kimi zaman da takip ettiği arabayla yolun keserek darp etmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da tepki gösterdiği olaylara bir yenisi daha eklendi. Buca’da Çamkule ile Şirinyer istasyonları arasında yolcu taşıyan 805 numaralı otobüsün şoförü, seyir halindeyken yol verme sebebiylebir otomobilde bulunanlarla tartıştı. Otomobildeki üç kişi, otobüsü takip etti. Adatepe Garajı'na kadar giden kişiler, otobüsü park etmesinin ardından Murat Karabel isimli şoföre saldırdı. Garajda bulunan görevlilerin ve diğer şoförlerin araya girmesiyle olay engellendi. Şoförlerin tepki gösterdiği üç kişi, kalabalığı görünce arabalarını bırakıp kaçtı. Daha sonra bıçaklarla ve daha kalabalık olarak geri döndüler. Saldırganlarla şoförler arasında kavga çıktı, olaya polis müdahale etti. Taraflar, Buca Polis Merkezi’ne götürüldü.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yaptığı açıklamada, “Bu saldırılar artık şoförleri geçti. Belediyeye, yani kamu kurumuna saldırı var. Elinde palalar, baltalar olan kişilerin belediye binasına girdiğini düşünün. Olayın hemen ardından karakola geldik. Bizi sevindiren durum, üzücü bir olayın yaşanmamasıdır. Artık bu olayların engellenmesi gerekiyor.” dedi.

YÜRÜYÜŞE BAŞKAN KOCAOĞLU DA KATILACAK

Başkan Kocaoğlu, saldırılara tepki için şoförler tarafından yapılacak yürüyüşe katılacak. Şoförlerin, cumartesi günü saat 12.30'da Konak Pier önünden belediye binasına kadar yapacağı yürüyüşe destek verecek. Otobüs şoförlerine yönelik saldırıları değerlendiren Kocaoğlu, "Yarın yapılacak yürüyüşe katılıp destek vereceğiz. Her gün peşpeşe olay oluyor. Bir hafta içinde altıncısı meydana geldi. Ben komplo teorilerine fazla itibar eden bir kişiliğe sahip değilim ama her gün bir yerde olay olmasının nereden kaynaklandığı, ne olduğu konusunda da emniyet yetkililerinin araştırma yapması gerektiğine inanıyorum. Olur ama beş gün sonra olur, iki gün sonra olur ama bir yerden düğmeye basılmış gibi başladı, altı gündür devam ediyor. Ne yapılmak isteniyor? Toplu taşıma görevi gören şoför arkadaşlarımıza yapılan bu saldırılar ne anlama geliyor? Arkasında ne hesaplar var?" diye konuştu.

Yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu aktaran Kocaoğlu, "Şehirde 24 saat hizmet veren ve ulaşımı sağlayan arkadaşlarımızın önce yaşam hakkına sahip çıkmak üzere herkesi bekliyoruz. Biz de yürüyüşte olacağız, destek vereceğiz. Herkesin elinde fotoğraf makinesi var, otobüslerde de kamera var. Mutlaka halkın sahip çıkması gerekir, bu bir kamu görevidir. Vatandaşlarımızı toplu ulaşıma destek vermeye çağırıyorum." dedi.