İzmir'de, dün gece gerçekleştirilen 2 ayrı terör saldırısı sonrası düzenlenen operasyonlarda, 13 kişi gözaltına alındı.

İzmir’de dün gece AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı önüne bırakılan ses bombasının patlaması ve bu olayın hemen ardından Narlıdere ilçesinde de bir belediye otobüsünün molotof kokteyli atılarak yakılması sonrası polis harekete geçti.

Saldırıları gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının yakalanması için çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıdere ilçesinde yaptıkları operasyonda 13 kişiyi gözaltına aldı.

Narlıdere ilçesi, 2. İnönü mahallesi muhtarlığı yakınında gece saat 23.00 sıralarında, 2. İnönü-Fahrettin Altay aktarma merkezi arası çalışan 971 numaralı belediye otobüsü, kimliği belirsiz 3 kişinin molotof kokteylli saldırısına uğradı. Şoför ile birlikte içerisinde 6 yolcu bulunan otobüs molotof kokteyli atılarak yakılırken, şoförün yolcuları zamanında tahliye etmesi olası bir faciayı önledi. Alev alev yanan otobüs ise kullanılamaz hale geldi.

Aynı bölgede bir başka belediye otobüsünün de önünü kesen terör örgütü mensupları bu otobüsün de camlarını kırdı. Otobüs şoförü ve içindeki 6 yolcu olaydan yara almadan kurtuldu.

3 MAHALLEYE BİN POLİSLE OPERASYON

Her 2 terör saldırısı sonrası harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Asayiş ve Narkotik polislerinin de desteğiyle 3 mahallede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Operasyonda, 1. ve 2. İnönü mahalleleri ile Atatürk mahallesinde 15 adrese baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda 13 kişi gözaltına alınırken 2 ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkıdan bozma bir tabanca, 5 adet, ‘rambo bıçağı’ tabir edilen kesici-delici alet, 1,5 litre benzin ve 5 kök hint keneviri ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.