İzmir Buca ilçesinde yaşlı bir çift. sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Zebo Acehan hayatını kaybetti, eşi ise hastaneye kaldırıldı.

Olay, Çamlık Mahallesi 844 Sokak numara 14'te, saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Anne ve babasından haber alamayan Semistan Acehan (58), evlerine giderek zili çaldı. Kapının açılmaması üzerine içeriye giren Acehan, annesi Zebo Acehan'ı (81) yatakta hareketsiz, babası İmdat Acehan'ı (75) ise koltukta oturur halde buldu. Durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı kontrolde Zebo Acehan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İmdat Acehan ise olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne kaldırdı. Anne ve babasını her sabah kontrol etmek için gittiğini söyleyen Semistan Acehan, rüzgar olduğu için sobayı yakmamaları konusunda uyardığını da belirtti.

Yaşlı çiftin gece sobadan zehirlendiğini söyleyen mahalle sakinleri ise, “Yaşlı ikisi de, karı koca. Eşinin durumu ağır, o da hastanede. Oğulları farkediyor.” şeklinde konuştu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.