İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Başkanı Ferhan Ademhan, Konak ilçesi Basmane semtinde yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için yemek kampanyası başlattı. Ademhan, bir ay boyunca her gün 500 Suriyeliye yemek dağıtılacaklarını söyledi.

Yaklaşık 15 gündür Basmane’deki evsiz Suriyelilere yemek dağıttıklarını belirten İMAF Başkanı Ademhan, kampanyanın 15-20 gün daha devam edeceğini duyurdu. Yemek dağıtmanın kalıcı çözüm olamayacağına da dikkat çekerek İzmir Valiliği, ticaret ve sanayi odaları, yerel yönetimler, siviltoplum kuruluşları ve işadamlarına, kamp kurma çağrısında bulundu ve eski otobüs terminelinin uygun bir yer olduğunu söyledi. İzmir’deki Suriyelilerin aç yatmasına gönlünün razı olmadığını, bu yüzden böyle bir kampanya başlattığını belirten Ferhan Ademhan, “Burada yaşanan trajediyi her gün görüyoruz. Buna sessiz kalmamız mümkün değil. Kafamızı kumun altına gömüp görmemezlikten gelemezdik. Mardinliler Federasyonu, manevi desteğini hiç esirgemedi. Bu çözüm mü? Değil. En azından günde bir kere yemek yesinler, aç yatmasınlar.” dedi.

Basmane Meydanı'nda dağınık halde bulunan Suriyelilerin, ileride daha büyük sıkıntılara yol açacağını da söyleyen Ademhan, “Bulutlar toplandığında yağmur yağacağını tahmin etmek için âlim olmak gerekmiyor. Burada aynı durum var. Bu insanlar burada aç, günlerdir yıkanmıyorlar, bu ciddi bir salgına neden olabilir.” şeklinde konuştu.