İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kış yaşanan sürpriz kar yağışları üzerine filosuna ilk kez kar küreme araçlarını da dahil etmek için harekete geçti. Pek çok kamyona bıçak ve tuzlama ünitesi takan ekipler, son iki gün içinde yedi ilçedeki 20 mahallenin kapanan yolunu açtı. Yollardaki buzlanmayı önlemek için geçen yıl sadece 400 ton tuz kullanan belediyenin, son bir ay içinde kullandığı tuz miktarı ise 2 bin tonu buldu.

Sıcak iklimiyle tanınan İzmir, çok uzun yıllar sonra ilk kez yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Hava sıcaklıklarında ani düşüşlerin artmasıyla birlikte son bir ay içinde iki kez kar altında kalan bazı ilçe ve mahallelerin yolları, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin koordineli çalışmalarıyla açıldı. Bir yandan kurduğu özel ekiplerle soğuk ve karla mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da değişen hava şartlarına karşı araç filosunu takviye etme kararı aldı. Gelecek yıllarda yaşanabilecek yoğun kar yağışlarına karşı dört adet kar küreme aracı satın alınması için harekete geçen Büyükşehir, pek çok kamyona da bıçak ve tuzlama ünitesi takmaya başladı.

Geçen ocak ayı içinde yaşanan soğuk ve karlı havalarda zorlu bir sınav vererek, acil müdahale gereken noktalara en kısa sürede yardım götüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçen pazartesi gecesinden itibaren şehri yeniden etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadele çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda hafta başında görev yapmaya başlayan dört tuzlama ekibi, 10 Şubat 2015'ten itibaren sekize çıkarıldı. Şehir merkezinde henüz kar görülmemiş olmasına rağmen yüksek bölgelerde başlayan yağış sebebiyle yine hafta başından beri greyderlerle yol açma çalışmaları yürüten Büyükşehir ekipleri Bornova, Bayındır, Beydağ, Güzelbahçe, Tire, Kemalpaşa ve Bayraklı belediyelerine de tuz desteği sağladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, son yağışlarda kapanan yolları açtığı noktalar şöyle: Karabağlar’ın Kavacık, Tire’nin Büyükkömürcü, Küçükkömürcü, Dallık, Yemişler, Dibekçiler, Musalar, Akmescid ve Topaklar, Beydağ’ın Çamlık, Çomaklar, Halıköy, Beyköy ve Yeşiltepe, Ödemiş’in Bozdağ Gölcük, Menemen’in Çukurköy, Kemalpaşa’nın Bayramlı ve Beşpınar, Bornova’nın Evka-4 ve Çiçekliköy mahalleleri.