İzmir, 10 bin yıla dayanan geçmişiyle mimarların da ilgi odağı durumunda. Mimarlık eğitiminde uluslararası çapta üne sahip İngiltere merkezli Architectural Association (AA), Gediz Üniversitesi iş birliğiyle 'Akdeniz’in geleceği' temalı 'AA Visiting Scool Mittelmmerlend 6' mimarlık okulunu İzmir’de düzenledi.

Mimarlar Odası’nın da desteklediği organizasyon, 6 ülkeden (Türkiye, Yeni Zelanda, Avusturya, İngiltere, Cezayir ve İsviçre) Bernard Khoury, MathiasMueller, LiamYoung gibi tanınmış mimarlar ile akademisyenleri bir araya getirdi. Koordinatörlüğünü Stephanie Tunka ve Medine Altıok’un yaptığı etkinliğin İzmirli mimar ve tasarımcılara açık panellerinde ülkemizin önde gelen mimarlarından Nevzat Sayın, Han Tümertekin, Murat Tabanlıoğlu’nun yanı sıra Bilgi Üniversitesi’nden Burcu Kütükçüoğlu ve İzmir’de deneysel tasarım çalışmalarıyla tanınan Cenk Dereli de yer aldı. Ayrıca Çin, İsveç, Kanada, İtalya, Belçika, İsviçre, Mısır ve Lübnan’dan mimarlık öğrencileri katıldı. Etkinliğin bir diğer paydaşı olan Bilgi Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile öğrencileri de çalışma grupları içerisinde bulundu.

StephanieTunka ve Medine Altıok koordinatörlüğünde İzmir’in ve Akdeniz’in geleceğine yönelik çeşitli senaryolar geliştirildi. Gediz Üniversitesi yetkilileri, Tunkave Altıok şahsında AA’ya İzmir’i seçtikleri ve kentin tanıtımına katkıda bulundukları için teşekkür etti.