İzmirli avukatlar, HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili bir basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi üyesi avukatlar, HDP binalarında meydana gelen patlamaları, Bayraklı Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak protesto etti. Burada konuşan Av. Ezgi Kasun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkililerinin, yaptıkları açıklamalarla HDP'yi hedef haline getirdiğini söyledi. HDP'nin son dönemdeki yükselişinin AK Parti iktidarını korkuttuğunu iddia eden Av. Kasun, kara propagandaya ve şiddete başvurarak toplumu baskı altına almaya çalıştığını öne sürdü. HDP'ye yönelik Adana ve Mersin'deki bombalı saldırıların failinin de AK Parti iktidarı olduğunu iddia ederek, "ÖHD'li avukatlar olarak, HDP'ye düzenlenen her türlü saldırıyı kınıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "uzantı", Başbakan Davutoğlu'nun "hain", AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu'nun "Oraları başına yıkarız.", Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın, "HDP barajı geçemezse süper olur." ifadelerini kullanarak HDP'yi hedef gösterdiklerini söyleyen Ezgi Kasun, "Bu açıklamalar nedeniyle bugüne kadar HDP'ye yönelik 63 saldırı gerçekleştirilmiş, en son ise kanlı bir katliam girişiminde bulunulmuş, Mersin il ve Seyhan ilçe örgütü eşzamanlı bombalanmıştır. Faili meçhul olmayan bu olayların sorumlusu AKP iktidarıdır. HDP'nin yükselişi karşısında siyasi iktidar, büyük korkuya kapılarak adeta freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağıya gitmektedir." dedi.

Avukatlar daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Bakan Öztürk ve Genel Başkan Yardımcısı Soylu hakkında tehdit, siyasi hakların kullanılmasının ve siyasi partinin faaliyetlerinin engellenmesi, görevi kötüye kullanma iddialarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verip suç duyurusunda bulundu.