Mersin'in Tarsus ilçesindeki Özgecan Aslan cinayetinin ardından attığı tweet ile gündeme gelen Nihat Doğan hakkında İzmirli avukatlar suç duyurusunda bulundu. Doğan, söz konusu tweeti tepkiler üzerine silmişti.

İzmir Adliyesi'nde açıklama yapan avukatlardan Eren İlhan Güney, “14 Şubat tarihinde Nihat Doğan tarafından paylaşılmış olan tweet üzerine suç duyurusunda bulunmak için bulunuyoruz, iki avukat arkadaşımla birlikte. Bildiğiniz üzere çok talihsiz ve çok çirkin bir paylaşımda bulundu.” dedi. Doğan’ın yazdığı metni okuyan Av. Güney, şunları söyledi: “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca basbas bağırmayacaksınız, şeklindeki paylaşımdı bu. Bu paylaşımda hem laik sisteme hem biz kadınların eteklerinin boyuna. birçok kadın cinayetlerine sebep olan konulara bu küçücük mail içinde rastlayabiliyoruz. Bunun ne laik düzenle ilişkisi var ne kadının eteğinin boyuyla ilişkisi var ne kadının hangi saatte eve geldiğiyle ilişkisi var. Bu, suçu ve suçluyu övme suçu kapsamındadır. Türk Ceza Kanunu’nun 215 ve 216. maddelerine tekabül eder. Aynı zamanda da halkın bir kesimini, cinsiyet farklılığına dayanarak alenen aşağılamaktır. Bu sebeple suç duyurusunda bulunacağız.”

TAZMİNAT KADIN DERNEKLERİNE BAĞIŞLANACAK

Av. Şehrazat Mercan ise, “Güya entelektüel birikimi olduğunu ya da sanatçı, topluma yön veren olduğunu düşündüğümüz insanlar dehşete düşürüyor. Kadınların çok daha kötü durumlara düşmemesi için biz buradayız. Bunun için şikayetçi oluyoruz. Bunu sürdüreceğiz, sonunda da tazminat davası da açacağız ve bunu da kadın derneklerine bağışlayacağız.” diye konuştu.