İzmir'de, "Suriyeli çocuğa esnaftan dayak" haberinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen esnaflar, aslında kavgayı ayırdıklarını söyledi.

Yemek yiyen müşterilerin masalarına giderek mendil satmaya çalışan Suriyeli bir çocuğun esnafın saldırısına maruz kaldığı iddiasıyla gündeme gelen yerin esnafları, buna tepki gösterdi. Haberin gerçeği yansıtmadığını belirten esnaflar, iki çocuğun arasında çıkan kavgayı ayırdıklarını savundu. Vakanın meydana geldiği lokantanın yetkilisi Adnan Pekiyi, “Biz çocuğu dövmedik, yanlızca ayırmaya çalıştık. Bu bir yanlış anlaşılmadır. Olayla bir alakamız yoktur. O fotoğrafı öyle gösterdiler, böyle bir şey kabul edilemez.” dedi. Pekiyi, olanları şöyle anlattı: “Mendil satan ufak çocuk, bir kızla kavga yapıyor. Biz onları ayırdık. Sonra yine birbirine girdiler, çocuk da aldı sandalyeyi, fırlattı yere. Düştü, kaldırdık. Sonra aileler birbirine girdi, sonra bizimle kavga yapmaya geldi. Arada bir şey olmadı, tartıştık, ayrıldık. Olay bu. Öyle bir abartı yapılmış ki bu kadar da olmaz. Biz onları sadece ayırmak için araya girdik ama olan bize oldu, tepki bize oldu. Suriyeli dövmüşler diye anlatmışlar, asıl öyle değil. Bizim ne işimiz var çocuk dövmekle? Sürekli buraya geliyor, biz ona yemek veriyoruz. Yanlış anlaşılmadan ibaret. Benim psikolojim bozuldu.”

DEVAMLI YEMEK VERDİKLERİ ÇOCUKMUŞ

Mahalle esnafı da dayak yediği iddia edilen Suriyeli çocuğa devamlı yardım ettiklerini söyledi. Dönerci Serdar Evgi, “Bir kız çocuğuyla kavga ediyorlardı. Bütün esnaf onları ayırdık. Ondan sonra gazeteciler filan, ne olduğunu anlayamadık. Yemin ediyorum bizim patron yemek veriyor, ekmek veriyor, harçlık veriyor. Hasta oluyorlar, kendi götürüyor hastaneye. İnsanın vicdanı sızlıyor. Hepimizin çocuğu var, bebeği var. Allah, Peygamber aşkına, insanın aklı başından gidiyor. Yok böyle bir şey.” şeklinde konuştu.