İzmir'de fuhşa karşı başlattığı mücadeleyle gündeme gelen esnafın eylemleri devam ediyor. Fethullah Öznur, “Bugün fuhuş bataklığına bizim çocuklarımız düşmüş, kimsenin haberi var mıdır acaba?” dedi.

Esnaf Öznur, daha önce travestilerin mahallelerinden uzaklaştırılması için mücadele başlatarak, Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi önünde tek başına basın açıklaması yapmıştı. Sonra mahalleli ve diğer esnafları toplayarak eylemini sürdüren Öznur, Osman Aksüner Mahallesi, 5900 Sokak'ta diğer esnaflarla birlikte duruma bir çözüm bulunmasını istemişti. Daha sonra ise Konak ilçesi Alsancak semti Bornova Sokağı'nda, yanındakilerle beraber basın açıklaması düzenlemişti. Tekrar Konak Meydanı’nda eylem yapan Öznur, Besmele çektikten sonra Fatiha okudu. Cenab–ı Allah’ın yeryüzüne 124 bin peygamber indirdiğini söyleyen Öznur, çevredekilere şu çağrıda bulundu: “Bunların hepsi Allah’ı birler, Cennet'i birler, Cehennem'i birler ve hepsi, 'Allah büyüktür' derler. Kainatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafa ne der? Ey şirke bulaşmış, beyni sarsılmış, ruhi bunalım geçirmiş insanlar. Ne olur; içki yuvanızı yıkıyor, fuhuş yuvanızı yıkıyor. Allah'ın tek adaleti Kur'ân–ı Kerîm’dir. Ne zamanki Osmanlı İmparatorluğu Kur'ân–ı Kerîm'e sarıldıysa biz dünyaya hakim olduk, çünkü Allah’ı birledik. Bütün küfre karşı başkaldırdık. Bugün fuhuş bataklığına bizim çocuklarımız düşmüş, kimsenin haberi var mıdır acaba? Gece uykularınız kaçtı mı? Herkes para, kadın, şöhret, araba, makam sevdasına düşmüş. Ne yazık ki dernekler, partiler hepsi cepçi olmuş.”

'POLİSLER BENİ DÖVDÜ'

Geçen gün polis şiddetine maruz kaldığını da söyleyen Fethullah Öznur, “Alsancak’tan aracımla geçerken bayan görünümlü biri el uzattı. Ben de bir şey soracak diye durdum. Travesti olduğunu anladım, devam ettim. Aracın plakasını aldıklarını gördüm. Ben de aracımdan indim, polisi aradım. Polis geldikten sonra şikayetçi olmadıklarını söyledi. Polis kimlik istedi, ben de önce onlardan almasını söyledim. Zor kullanmışım diye dört tane polis beni dövdüler. Yere yatırdılar, zorla elimi kıvırdılar. Ben yalvardım, ben size birşey yapmadım diye. Kimliği, travesti kaçmasın diye önce ondan alın dedim. Şikayetçiyim. Yerde yatarken yüzüme gaz sıktılar. Doktor raporu aldım. Hepsinden şikayetçi oldum.” şeklinde konuştu.