İzmirliler, sağanağa rağmen İç Güvenlik Paketi’ne tepki göstermek için eylem düzenledi. Burada yapılan basın açıklamasında, kanun tasarısının Meclis'ten geri çekilmesini talep edildi.

İzmir Barosu, TMMOB, DİSK, KESK ve Türk-İş başta olmak sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve taraftar derneklerinin oluşturduğu İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, İç Güvenlik Paketi’ne karşı Gündoğdu Meydanı’nda biraraya geldi. Sağanağa rağmen geniş bir katılımla yapılan basın açıklamasında CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Hülya Güven ve Musa Çam da bulundu. ‘İç Güvenlik Yasası faşizmdir’, ‘Güvenlik Paketi halklara saldırıdır’, ‘Paket mi yapayım, burada mı yersin?’, ‘İç güvenlik değil, hiç güvenli değil’ pankartları taşıyan İzmirliler, tasarının geri çekilmesini talep etti. Platform adına basın açıklaması okuyan Sevilay Yalçınkaya, söz konusu tasarının kanunlaşması halinde halihazırda vatandaşa yeterli bir hukuki güvence sağlaması bakımından zaten yetersiz olan hakim ve savcıların tamamen devredışı bırakılacağını, yetkilerin vali, kaymakam ve polislere devredileceğini söyledi. Yalçınkaya, “Tasarının yasalaşması halinde, insan hak ve özgürlüklerini kısıtlayan vahim sonuçlar doğacaktır. Temel hak ve özgürlüklerin kullanılması, fiilen imkansız hale gelecektir. Polisin ateş etme yetkisi daha da genişletilerek, her yıl 30 kişinin sokakta polis tarafından öldürüldüğü ülkemizde, polise adeta yeni yasayla katliam yapma hakkı verilecektir. Bu yasayla ülkemizde yerleştirilmeye çalışılan dikta yönetimine muhalifleri sindirmek, tek adam diktasını tesis etmek için imkan tanınıyor. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak diyoruz ki toplumsal güvenliğin sağlanması özgürlükleri ve insan haklarını kısıtlamakla değil, aksine daha da geliştirmekle mümkündür. Biz İç Güvenlik Paketi değil, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Bu yasa, genel ve kalıcı bir sıkıyönetim yasasıdır, kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Bir süre önce İzmir’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan ve itiraz sonucu serbest bırakılan ÖDP İl Başkanı ve Birleşik Haziran Hareketi Üyesi Onur Kılıç da basın açıklamasına katılarak, kısa bir konuşma yaptı. Kılıç, “Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla tutuklanan bizlerin yaşadıkları, paketle herkesin başına gelecektir. Bizim yaşadıklarımız, İç Güvenlik Paketi yasalaştıktan sonra olacakların bir önizlemesi, fragmanıdır.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından gruplar olaysız şekilde dağıldı.