İzmit Belediyesi, Güneydoğu gazisi Kemal Demir ve kardeşi Hasan Demir'in, satın aldığı tapulu arsasına yaptırmaya başladığı evin, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkılmak istenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kaçak yapılarla sürekli olarak mücadele edildiği belirtilerek, "İzmit Belediyesi olarak kaçak yapılarla mücadelemiz yasalar çerçevesinde devam etmekte olup 2014 yılı içinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince 26 adet ruhsatsız yapının yıkımı gerçekleştirmiştir." denildi.

Açıklamada, Alikahya Merkez Mahallesi Fındıcak Sokak’ta, Kemal Demir'in kardeşi, Hasan Demir isimli vatandaşa ait yapının kaçak olduğu da belirtilerek, şunları kaydedildi: "Söz konusu şahsa ait orman alanında kalan bölgede ruhsata bağlanma imkanı olmayan ve kaçak olarak başlatılan yapı, inşaat aşamasında Belediyemizce 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. Maddesine istinaden mühürlenmiş, yasal süreçlerin sonunda da yıkım kararı alınmıştır. Sık sık vatandaşları kaçak yapı yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. İzmit Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılaşmayla mücadele etmeye devam edilecektir."