Hakkari'de gazi olan Kemal Demir ve kardeşi Hasan Demir'in, İzmit'te satın aldığı tapulu arsasına yaptırmaya başladığı evin, ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından gece yarısı yıkılmasının ardından, aynı bölgede aynı saatte aynı gerekçeyle yıkımlar bugün de devam etti. Ekipler bölgedeki 3 evin yıkımını gerçekleştirdi. Polis, yıkıma tepki gösterenlere müdahale etti. Müdahaleden etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

İzmit ilçesine bağlı Merkez Mahallesi Koruktepe'de bazı yapılar imara açılmayan bölgede yapıldığı gerekçesiyle yıkılıyor. Bir süre önce ilk yıkım, Hakkari'de gazi olduğu öğrenilen Kemal Demir ve kardeşi Hasan Demir'in yaptırdığı binaya uygulandı. Demir kardeşler, memleketi İzmit ilçesine bağlı Merkez Mahallesi Koruktepe'de 30 bin lira vererek bir arsa aldı. Aldığı arsaya 2 katlı bir ev yapmaya başladı. Belediye ekipleri, Demir'in evinin ruhsatsız olduğunu ve yıkılacağını belirten bir tebligat yaptı. Yeni evli olan ve gazilik kadrosundan atama bekleyen Demir, tebligatın şokunu yaşarken, bu kez de yıkım ekibi kapıya dayandı. Ekipler ilk geldiğinde yıkımda başarılı olamadı, ancak ikinci gelişinde evin yıkımını gerçekleştirdi.

Bugün de bölgedeki 3 evin yıkımı yapıldı. İzmit Belediyesi görevlileri polis desteğiyle yıkıma gitti. Kendi tapuları olan Cemil Çiçek, Ramazan Altun ve Ramazan Bingöl’ün evini yıkmak üzere gece saat 04.00’de bölgeye giden ekipler, burada mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. Evlerini yıktırmak istemeyen ve komşularına destek vermek isteyen mahalleliye, polis müdahale etti. Müdahaleden etkilenen 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

İzmit Belediyesi yıkım ekipleri 3 hanenin de bir kısmını yıkarak kullanılamaz hale getirdi ve daha sonra polis ekipleriyle mahalleden ayrıldı. Evi yıkılan vatandaşlardan sara hastası Ramazan Altun, bir süre sonra kriz geçirdi. Altun, İzmit Seka Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tapusu olduğu halde evi yıkılan Cemil Çiçek, "Buradaki tapulu arazime Aralık ayında ev yaptım. Beni uyardılar ama tapulu arazime neden ev yapmayacağımı bana açıklamadılar. Burası benim kendi tapulu yerim. Madem evimi yıkacaklar, ne diye tapu veriyorlar? Dün de idari mahkemeye yıkımı durdurmak için başvuruda bulundum." dedi. Tepkili olan mahalle sakinlerinden Orhan Koç ise "Elektrik, su ve doğal gazımızı veriyorlar. Ama imarımızı açmıyorlar. Her seçim günü gelip bize imar vereceğiz diyorlar. Hizmet getiriyorlar ama imar vermiyorlar. Tek amaç halkı sindirip, buradaki arazileri birilerine peşkeş çekmek." ifadelerini kullandı.

Yaralılardan Hacer Keskin, “Yere düşen bir komşumu gördüm. Ona yardım etmek için yanına gittim. Ama sonra polis bana da vurmaya başladı. Ne olduğunu anlamadan ambulansta açtım gözümü.” açıklamasında bulundu. Kocası sara hastası olan Ünsiye Altun, “Benim burada çocuğum özürlü, eşim sara hastası. Raporları var elimizde. Benim evimi yıktılar. Olacak iş iş mi bu? Sabahın beşinde bir insanın evi basılır da ev mi yıkılır? Benim gücüm yok, dermanım yok." diyerek tepkisini dile getirdi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçak yapılarla sürekli olarak mücadele edildiği belirtilerek, "İzmit Belediyesi olarak kaçak yapılarla mücadelemiz yasalar çerçevesinde devam etmekte olup 2014 yılı içinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanun'unun 32. Maddesi gereğince 26 adet ruhsatsız yapının yıkımı gerçekleştirmiştir. İzmit Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılaşmayla mücadele etmeye devam edecektir." denilmişti.