Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'yla ilgiliolarak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile bölgedeki otelciler ve turizm işletmecileri ortak çalışmalar yapacak. Bu kapsamda MSKÜ ile Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeleri Birliği (DOKTOB) arasında protokol imzalandı.

Muğla Valiliği'nde düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, bölge turizminin gelişmesi için yapılan işbirliğinin öneminden bahsetti. MSKÜ ile DOKTOB arasında imzalanan protokolle pek çok proje hazırlanacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin artacağını belirten Vali Çiçek, "Ortak fikir alışverişi yapılarak hazırlanacak projeler, İztuzu'nun tanıtımı ve bölge turizminin gelişimi için çok önemli olacaktır. Ayrıca alternatif turizm için pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvesini de önümüzdeki yıl almaya başlayacağız. Bu aşamada bu protokol ilk adımdır." dedi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise protokolle akademik ve bilimsel her türlü projeyi ortaklaşa hazırlayarak, İztuzu için çalışacaklarını kaydetti. Bölge turizmini tanıtmak ve daha da güçlenmesini sağlamak için proje üreteceklerini ifade etti.

DOKTOB Başkanı Yücel Okutur da Muğla'nın turizm getirilerinin daha da artması ve turizminin gelişmesi için üniversiteyle ortak projeler yapacaklarını söyledi. Rektör Okutur, "MSKÜ, daha önce biz turizmciler için kapalı bir kutuydu ancak Rektör Harmandar sayesinde üniversitemizin kapıları bizlere açıldı. Başta İztuzu olmak üzere bölge turizminin gelişmesi için projeler üreteceğiz ve fikir alışverişlerinde bulunacağız. Bu projeler sayesinde bölgenin başta ekonomik olmak üzere turizm potansiyeli de artacaktır." şeklinde konuştu.