Antalya İl Jandarma Komutanlığı, 2014 yılı içerisinde Narkotik ve Psikotrop Madde (algıda, ruh hâlinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasal maddeler) Kaçakçılığı’na yönelik yaptığı 306 operasyona, 442 kişi hakkında işlem yapıldığı bunlardan 75’inin ise tutuklandığı açıklandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı, 2014 yılı içerisinde yapılan operasyon ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda Narkotik ve Psikotrop Madde Kaçakçılığı’ne yönelik düzenlenen operasyon ve çalışmaların detaylarını açıklayan jandarma, bir yıl içerisinde 306 olaya müdahale edildiğini, bu olaylarla irtibatlı olduğu tespit edilen 442 şüphelinin de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Bu şüphelilerden de 75’inin tutuklandığı bildirildi.

Ayrıca, bir yıllık çalışma kapsamında 648 kilogram kubar esrar, 26 bin 89 kök kenevir, 2.5 kilogram toz esrar, 5 bin 462 adet uyuşturucu sentetik hap, 2,1 kilogram metamfetamin, 547 gram eroin, 36 gram kokain, 1 kilogram bonzai maddesinin ele geçirildiği açıklandı. Yapılan çalışmalarda, Gazipaşa ilçesi Kahyalar mahallesinde Diyarbakır’dan kente gelen bir minibüste yapılan aramalarda 318 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, Manavgat, Serik, Aksu ve Konyaaltı ilçelerinde seraların içerisine gizlenmiş toplam 135 kilogram esrar maddesi ve 6 bin 931 kök kenevir bitkisinin ele geçirildi.

UYUŞTURUCU KAMUFLE EDİLİYOR, GİZLİ BÖLMEDE SAKLANIYOR

Düzenlenen operasyonlarda zehir tacirlerinin uyuşturucu maddeleri saklamak için çeşitli yöntemlere başvurduğu da ortaya çıktı. Jandarmanın Kemer ilçesindeki bir operasyonun da CD kutuları içerisine saklanmış 633 adet uyuşturucu madde ele geçirildi. Yine, Serik ilçesinde bir aracın torpido gözüne ve aracın motor kısmı havalandırma kanallarının içerisine gizlenmiş vaziyette 2 bin 821 adet, Aksu ilçesi Yeşilkaraman bölgesinde de İstanbul ilinden gelen otobüsün üst bagaj bölümündeki spor çantası içerisinde 500 adet olmak üzere toplam 3 bin 954 uyuşturucu sentetik hapın yakalandığı belirtildi.