Ankara İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ve kaçak kazının önlenmesi kapsamında, sorumluluk bölgesinde bulunan bir alanda izinsiz olarak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldığını ve 3 ayrı operasyonun gerçekleştiğini açıkladı.

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 20 Mart–06 Nisan 2015 tarihleri arasında tarihi eser kaçakçılarına yönelik yapılan 3 ayrı operasyonun yapıldığı aktarıldı. Açıklamada, operasyonda, 2 adet 12 çalıntı ruhsatsız kırma av tüfeği (Bir adedi dipçiği ve namlusu kesilmiş tabanca vaziyetine getirilmiş), av tüfeklerine ait 22 adet 12 calıntı av fişeği, 6 adet 12 calıntı tek kurşun, 2 adet av fişeği koymak için kullanılan kamuflajlı yelek, 1 adet define arama detektörü, 1 adet detektöre ait bir başlık, 1 adet detektöre ait kulaklık, 25 adet kalem pil, 1 adet açılıp kapanır bıçak (açıldığında 15 cm. uzunluğunda), 2 adet define aramada kullanılan (L) çubukları , 5 çift çizme, 5 adet el feneri, 6 çift iş eldiveni, 6 adet kazma, 6 adet kürek ve 2 adet yağmurluk ele geçirildiği bilgisi verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi :”2. Ankara İl Jandarma Komutanlığı personelinin özverili ve azimli çalışmaları sonucu ilk etapta ; C.P, H.E, A.K, M.Z, D.P. ve R.L, isimli (6) şüpheli, ardından ; M.D, H.V, M.E, T.Ö ve O.C. isimli 5 şüpheli ve nihai operasyonda; Ö.Z, F.Ç, E.U, ve M.U. isimli 4 şüpheli olmak üzere toplamda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.”