Jandarma Genel Komutanlığının 2015 Yılı Yatırım Programı Toplulaştırılmış Projelerinin Alt Proje Seçimi ve Ödenek Tahsisinde Uyulan Usul ve Esaslar belirlendi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan personelin konut ihtiyacının karşılanmasına önem ve öncelik verilecek. Bu kapsamda 2015 yılında 1240 dairenin yapılması planlanıyor.

Jandarma Genel Komutanlığının yatırım programı belli oldu. Güvenlik Sektöründe devam eden birlik hizmet binası ve tesisleri inşaatlarının tamamlanmasına, uygun şartlarda iskân edilemeyen birlikler için hizmet binası yapımına, hizmet binası olmayan birlikler için yeni hizmet binası yapımına devam edilecek.

Deprem bölgesinde bulunan ve muhtemel bir depremde zarar görebileceği değerlendirilen hizmet binaları ve tesislerinin güçlendirilmesi gerçekleştirilecek. Ayrıca 'Oturulamaz' raporu verilen ve boşaltılan hizmet binalarının yenilenmesine devam edilecek.

Konut Sektöründe ise uygun nitelikli kiralık ev bulamama sebebiyle lojman ihtiyacı had safhaya ulaşan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan personelin konut ihtiyacının karşılanmasına önem ve öncelik verilecek.

Bu kapsamda Batman, Çorum, Hatay, Van, Erzincan, Iğdır, Kars, Adıyaman, Bingöl, Erzincan, Gaziantep, Mardin, Muş, Tunceli, Şanlıurfa, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Diyarbakır, Erzurum, Şırnak, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli başta olmak üzere Doğu'da birçok ilde toplamda 1240 dairenin yapılıp teslim edilmesi planlanıyor.

Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı, bazı batı illerinde de lojman ihtiyacının giderilmesi için konut yapacak. Konutlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleştirilecek.