Karadeniz'de 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi'nin bölge halkının tepkileri nedeniyle Samistal Yaylası güzergahında durdurulan çalışmaları yeniden başlatıldı. Kalabalık bir jandarma grubu, yayladaki iş makinesinin etrafında kordon oluşturarak çalışmalara engel olmak isteyen Yeşil Yol karşıtlarını engelledi.

Yaklaşık iki haftadır Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Samistal Yaylası'nda iş makinesinin çalıştırılmaması adına nöbet tutan çevreciler ve köylüler, gece yarısı yaylaya gelen kalabalık bir jandarma grubu ve iş makinesi çalışanları ile karşılaştı. Yeşil Yol karşıtları, çalışmaların yeniden başlatılacağını öğrenince durumu engellemeye çalıştı. İş makinesinin etrafında kordon oluşturan jandarma ekipleri, projeye karşı çıkanları iş makinesine yaklaştırmadı. Vatandaşlarla jandarma arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Jandarma kordonunu geçemeyen vatandaşlar yapılan çalışmaları uzaktan izlemek zorunda kaldı. Gece başlatılan çalışmalar gün boyunca jandarma gözetimi altında sürdürüldü.

"YOL BİTTİĞİNDE YAYLALAR PARSEL PARSEL SATILACAK"

Yeşil Yol Projesi'ne gösterdikleri tepkilerle adlarından söz ettiren Fırtına İnisiyatifi Grubu, sosyal medya üzerinden yapılan çalışmalarla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.
Gece Yarısı Samistal Yaylası'na çıkan kalabalık bir jandarma ekibinin dozeri koruma altına alarak, yaylacıları ve nöbet bekleyenleri dozerden uzak tutmaya çalıştığının bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Yangından mal kaçırır gibi, mahkeme kararının açıklanmasını beklediğimiz bu günlerde kaçak yollarını acele ile inşa etmeye çalışıyorlar. Plansız hukuksuz kaçak yollarını yapmak için acele ediyorlar. Aceleleri var, taşları kayaları meralardan yuvarlayarak, hafriyatlarını meraya, alpin çayırlara saça döke hızla yolu yapıyorlar. Ey yayla sahipleri; O yol bittiğinde o yaylalar parsel parsel satılacak. Ses ettiğinde 1998 yılında çıkarttıkları yasa ile yaylanda seni işgalci sayan mantık, seni yaylandan atacak. Ama yaylada tatilköy sahipleri ruhsatlı konutlarında keyif çatacak. Bil bunu. Sonra bilmiyordum deme."