Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, geçtiğimiz günlerde Yeşilkent Mezarlığı'nda işlenen esrarengiz cinayeti çözdü. Planlı işlenen cinayetin altından bir kadının rahatsız edilmesi olayı çıktı.

17 Mayıs günü Şahinbey ilçesi Yeşilkent Mezarlığı'nda başı taşla ezilmiş bir şekilde kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulunmuştu. Jandarma'nın yaptığı incelemede öldürülen kişinin Ö.S. olduğu belirlendi. Öldürülen şahsın son telefon görüşmelerini inceleyen jandarma ekipleri, görüşme yaptığı kişilerle tek tek görüştü. Bu esnada Ö.S.'nin daha önceden husumeti olduğu kişiler de tespit edildi ve bu kişiler yakın takibe alındı.

Ö.S. ile son telefon görüşmesini yapan N.B. isimli şahsın kullanmış olduğu aracın, cinayetin işlendiği saatlerde olay yerine yakın bir yerde göründüğü öğrenildi. Bunun üzerine MOBESE ve plaka tanıma sistemleri taranarak, şüpheli şahsın kullandığı aracın cinayet saatinde olay mahalline çok yakın bir noktada olduğu teyit edildi. Bu esnada cep telefonu bilgileri de incelenerek muhtemel şüpheliler ve Ö.S.'nin konum bilgilerine ulaşıldı. Yapılan analizde Ö.S. ile birlikte N.B. ve onun yakını olan M.M.M.’nin cinayetin işlendiği gün, gece yarısından cinayet saatine kadar birlikte oldukları anlaşıldı. Cinayet zanlıları, kimliklerinin açığa çıkması üzerine yakalanacaklarını anlayarak Kilis’e kaçtı. Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda yerleri tespit edilen şüpheliler, jandarmanın operasyonu sonucu yakalandı.

Cinayetin, Ö.S.'nin, N.B.’nin baldızı olan Halime M.’yi rahatsız etmesi ve ona sataşmasından dolayı gerçekleştiği öğrenildi. Şüpheliler N.B, ve M.M.M gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.