Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıldönümü Yozgat’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, daire müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile askeri personel katıldı.

İl Jandarma ve Garnizon Komutan Albay Selçuk Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Teşkilatı'nın 176. kuruluş yılını kutlamanın gurur ve sevincini yaşadıklarını söyledi. Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşundan bugüne yüce Türk milletinin engin sevgisi ve güvenine mazhar olduğunu belirten Yıldırım, "Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveniyle kamu düzenin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti jandarması kurulduğu günden bu yana ülkemizin her noktasında sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Vali Vekili Yavuz Güner ise Jandarma Teşkilatı'nın ülke genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde çalışan köklü kurumlardan birisi olduğunu vurguladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli bir parçası olan Jandarma'nın, Emniyet Teşkilatı ile birlikte iç güvenliğin teminatı olduğuna vurgu yapan Güner, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması, toplumunuzun huzur ve güveni, kamu düzeninin sağlanması ile herkesin takdirini kazanan jandarmamızın 176. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından jandarmanın uyuşturucu arama, iz sürme ve bomba arama köpeklerinin yaptığı gösteriler izleyenlerin beğenisini topladı. Program, askerlerin tören geçişi ve jandarmanın kullandığı silah ve diğer cihatların tanıtımının ardından düzenlenen kokteylle son buldu.