Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan Jandarma Astsubay Mustafa Erdem, 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi ile ilgili öğrencilere seminer verdi.

Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Günleri kapsamında, Türkoğlu Misakı Milli konferans salonunda öğrencilere hitap eden Erdem, jandarma teşkilatının, şiddet mağduru kadınların güvenliği için 7 gün 24 saat boyunca nöbette olduğunu ifade etti. Erdem, Türkiye’de her 10 kadından 4'ünün fiziksel şiddete maruz kaldığını, her 10 kadından 1'inin ise gebeliği sırasında fiziksel şiddete maruz kaldığının söyledi. Bu durumlarda kadınların çaresiz olmadığını iyi bilmeleri gerektiğini aktaran jandarma, kadınlara var olan yasal haklarını çok iyi bilmeleri gerektiğini ifade etti. Seminere; Kaymakam Serdar Kartal, Jandarma Komutanı Ahmet Ziya Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan ve öğrenciler katıldı.

Ayrıca, İlçe Jandarma Komutanlığı görevli personeli, Türkoğlu Misakı Milli konferans salonunda öğrencilere jandarmanın görevleri, askerlik mesleğinin ve jandarmanın önemini anlattı. Askeri liselerin imkânları, giriş şartları ve mezuniyet durumunda çalışma ortamları hakkında bilgilendirme yapıldı.