Diyarbakır'ın Lice ve Hani kırsalında PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın(23) Tokat'ta ki baba evine ateş düştü.

Merkeze bağlı Efe Köyü'nde oturan ailesi oğullarının şehit düştüğü haberini alınca sinir krizleri geçirdi. Çatışmada ağır yaralandığı bilgisini alan baba Halit Turan, Diyarbakır’a oğlunun yanına giderken acı haberi yolda aldığı öğrenildi.

8 AY ÖNCE ANNESİNİ KAYBETTİ

Şehit haberini alan köylüler teğmenin baba ocağına akın etti. Taziyeleri kabul eden dede Rüştü Turan ayakta durmakta güçlük çekti. Dört kardeşten en büyüğü olan şehit Turan’ın yaklaşık 8 ay önce de annesini kaybettiği öğrenildi.

Şehit Turan'ın dayısı Salih Fırtına, “Cenabı Allah oradaki hainlere fırsat vermesin. Benim de 3 oğlum var, onları da kendimi de vatan için feda ederim. Başımız sağ olsun.” dedi.

Turan’ın komşuları, şehidin ailesinin maddi durumlarını iyi olmadığını ve kirada oturduğunu söyledi. Ayrıca Turan’ın yeni inşaatına başladığı 2 katlı evinin yapımın da son aşamaya gelindiği ve kısa süre sonra da ailesi ile birlikte yeni evlerine taşınacakları öğrenildi.