Kahramanmaraş'ta, jandarma teşkilatının kuruluşunun 174'üncü yıl dönümü törenlerle kutlandı. 

İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, törendeki konuşmasında, jandarmanın halkla iç içe görev yaptığını belirtti. Jandarma teşkilatının halkın huzur ve güvenini sağlamak için gece-gündüz çalıştığını ifade eden Cömert, "Teşkilatımız, başta terör olmak üzere suç ve suçlularla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapacak şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap veren bir kuvvet yapısını oluşturulması, modern araç ve silah bakımından kendisini sürekli yenilemektedir" diye konuştu.

Cömert, jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek moral gücüyle kutsal vatan toprakları içinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından, narkotik köpeği "Akım"ın gösterisi ilgiyle izlendi.

Bu arada, askerlerin tüfek hareketleri, olay yeri inceleme ile köpek timinin bir araçta bomba araması ve bombanın imha edilmesi ilginç görüntü oluşturdu.

Gösterinin ardından, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 Program, halk oyunları gösterisi, tören geçidi ve askeri araç-gereç sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakcı, gazi ve şehit yakınları ile diğer ilgililer katıldı.