Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.  

Daha sonra Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Kurmay Binbaşı Tebernuş Özler'in annesi Nimet Özler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Özler, şehitlerin bir gün anılan ve sonra unutulan kişiler olmadığını söyledi. 

İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan ise jandarma teşkilatının gelişim serüvenini anlattı.

Her geçen gün gelişen ve modernleşen ordunun ülke için önemini dile getiren Doğan, "Bu kutsal ocak milletine layık olmayı esas vazife olarak bilmektedir ve yine bilmektedir ki ettiği yemine sadık kalarak gerektiğinde vazife, vatan ve cumhuriyet uğrunda şehit olduğunda başına bir bayrak dikilecek, mezarına güllerden bir taç yapılacak, uğrunda canını verdiği asil milleti kendisini asla unutmayacaktır" dedi.

Doğan, Soma'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler ile Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü poligonunda meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ile yıl içerisinde çalışmalarında başarı gösterenlere plaket verildi.

Törene, Vali Vekili Bayram Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Mehmet Karaaslan, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal,  İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, şehit yakınları, askeri personel ve vatandaşlar katıldı.