Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, yurt dışından geçici ithalat sistemiyle getirildikten sonra sökülüp modifiye edilen lüks araçları bulunduranlara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyonda 8 lüks otomobil ele geçirilirken, 10 kişi hakkında işlem yapıldı.

Diyarbakır Valiliği, yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonu hakkında bilgi verdi. Açıklamada, yurt dışından geçici ithalat rejimiyle getirilen ikinci el lüks araçların vekalet veya satış gibi yöntemlerle Türkiye’de kiralandıkları, kullanıldıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldükleri tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Tespit edilen bu araçların ve hak sahibi olmayan kullanıcıları hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 4458 Sayılı Gümrük Kanunu ve Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin 1 Seri Nu.lı Tebliğ hükümlerine göre işlem yapılmak üzere gerekli araştırmalara başlanılmıştır. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır Gümrük Müdürlüğü birimleri ile koordineli olarak yapılan çalışmalar neticesinde, kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 10 Şubat-17 Mart 2015 tarihleri arasında, icra edilen yol arama ve kontrol faaliyetlerinde toplam 8 adet ikinci el lüks araç ele geçirilmiştir." Açıklamada, ele geçirilen araçlarla ilgili 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.