İstanbul’da jandarma ekiplerinin artan hırsızlık olayları nedeniyle başlattığı soruşturmada, kiralık araçlarla hırsızlık yapan 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin hakkında 33 ayrı suç kaydı çıkması dikkat çekti. Jandarmadan yapılan açıklamada, operasyon sonucunda Silivri ve komşu ilçelerde toplam 111 ayrı olayın aydınlatıldığı belirtildi.

Silivri'de Çanta, Balaban Mahallesi ile ilçe genelinde artan hırsızlık olayları mercek altına alındı. Son dönemde bu bölgedeki hırsızlık vakalarındaki ciddi artışlar üzerine jandarma timleri 2 buçuk ay süren bir araştırma yaptı. Mobese ve güvenlik kameraları taranarak şüpheliler hakkında bilgi toplandı.

Jandarmanın yaptığı açıklamaya göre, Avcılar’da bir oto kiralama işi yapan şirketten kiralanan araçların hırsızlık olaylarında kullanıldığı belirlendi. Bu kayıtlardan yola çıkan ekipler şüphelilere ulaştı. Savcılık talimatıyla operasyona başlayan jandarma timleri Silivri, Avcılar, Esenyurt ve Küçükçekmece’de belirlenen adreslere operasyon yaptı. 4 şüpheliyi gözaltına alan jandarma ilginç bir durumla karşılaştı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin hakkında 24 arama kararı ve 13 suç kaydı ile bir başka şüpheli hakkında da 10 arama kararı ile 33 ayrı suç kaydı çıktı. Gözaltı kararı olan bir kişinin ise halen cezaevinde olduğu belirlendi.

Jandarma kamerası tarafından da görüntülenen operasyonda şüphelilere ait binalara giren jandarma timlerinin zanlıları gözaltına alması ve açık arazide yapılan aramalar görüntülere yansıdı. Soruşturma dosyası kapsamında 5 kişinin de aranmaya devam edildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere jandarma merkezine götürüldü.