Bitlis’in Güroymak İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, Kurban Bayramı vesilesiyle ilçedeki şehit aileleri ve gazileri evlerinde ziyaret etti.

İlçede farklı tarihlerde şehit düşen asker aileleri ve gazileri evlerinde tek tek ziyaret eden İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Aydın, bayram öncesi şehit aileleri ve gazilerin bayram sevinçlerine ve acılarına ortak oldu. 1994'te Tunceli Hozat’ta şehit olan Piyade Er Mahfuz Ürüt, Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Ethem Öztürk, Şırnak’ta şehit olan Piyade Er Ahmet Soyalan, Diyarbakır Lice'de Kayacık Karakolu'na saldırıda birçok arkadaşının hayatını kurtaran Jandarma Er Fevzi Güngör’ün ailelerini ziyaret eden İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat aydın, ayrıca Mutki Kavakbaşı mevkiinde 1993 yılında yaşanan çatışmada yaralanan Gazi Cevdet Tunç ve Kars’ta yaralanan Gazi Maşallah Daşdemir’i ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı.

Ev ziyaretlerinin ardından şehit mezarları ziyaret edilerek hem Fatiha okundu hem de mezarlara karanfil konuldu. Şehit ve Gazi Vakfı Başkanının da eşlik ettiği ziyaretlerde şehit aileleri ile gazi ailelerine, ayrıca şehidin kendisinden sonraki kardeşine askerlik muafiyeti, şehit kardeşlerinin ikametgahlarına yakın bir yerde askerlik hizmetinin yaptırılması, şehit yakınlarına iş temini, toplu konut kredisi verilmesi, dul eşine maaş bağlanması, kira yardımı, şehit eş çocuk anne ve babalarının sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumuna başvurularda öncelik verilmesi, askeri ve polis okullarında öncelik, hastanelerden faydalanma, ücretsiz seyahat hakkı, elektrik faturasında yüzde 40’a kadar indirim uygulanması gibi hususlarda anlatıldı. Şehit aileleri ve gaziler, ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.