Jandarma Genel Komutanlığı’nın 176'ncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'nda tören yapıldı. Törenlerde JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpekler gösteri yaptı. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında sabah saatlerinde havalanan balonlara 'Jandarma Halk El Ele Daha Nice 176 Yıllara', '176 yıllık şanlı mazisiyle jandarma halkının hizmetinde' yazılı afişler asılmıştı.

Nevşehir’deki tören, JAKEM'de yapıldı. Törene Nevşehir Vali Vekili Vural Savaş, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Mehmet Varol, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Şemsiddin Çetin, daire müdürleri, Jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, “Jandarma üstün vazife anlayışı ile halkımızın takdirini kazanmıştır. Jandarma teşkilatı olarak her zaman ve her yerde kanunları esas almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde bulmaktadır. Jandarma Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsemiş ve halkımızla bütünleşmiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından Jandarma Teşkilatı'nın tarihçesi okundu. Ardından JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin gösterisi izlendi. Arama ve kurtarma, koruma ve narkotik köpeklerinin gösterisi ve atların engelli atlama, cesaret gösterisi katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

Program, sergi ve kokteyl ile sona erdi.