Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile kamuoyunun öğrendiği TSK'ya sızma, son yıllarda medyaya da yansıyan bir dizi olaylar dikkate alındığında aşama aşama şu şekilde gerçekleşiyor.
BİRİNCİ ADIM: Paralel yapı, ilk etapta TSK'da nüfuz etmek istediği kritik noktaları ve komutanlıkları belirliyor. Bu komutanlıkların başındaki isim ve yakınlarıyla birlikte mercek altına alınıyor. Haklarında bir dizi bilgi toplanıyor.

İKİNCİ ADIM: Belirlenen isimlere ilişkin özellikle sanal ortamda karalama kampanyası başlatılıyor. Açılan internet sitelerinde, bu kişilere ve ailelerinin özel hayatlarına dair görüntülerle ses kayıtları yayınlanıyor. TSK'dan ayrılmasalar bile kampanyalarla terfilerinin önüne geçiliyor. Genel olarak kampanyalar, söz konusu komutanların TSK'yı 'zarara' uğrattığı ya da ordu imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı şeklinde. Hedef, görevden alınma veya istifaya zorlamak.

ÜÇÜNCÜ ADIM: Hedefteki şahıslar gidince önceden belirlenen isimler yerlerine getiriliyor.
Bu arada, yapının hedefinin jandarma personeli olduğu son yıllarda yaşananlarla ortaya çıktı. Çünkü, internet sitelerinde en çok jandarma personeline yönelik iddialar var.

KAYNAK:TÜRKİYE GAZETESİ