Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger gençleri polis mesleğine davet etti. Eylül 2016’da meslek eğitimine polis olarak başlamak isteyenleri hemen başvuru yapmaya davet eden Jäger ‘Tam bana göre’ sloganı ile gençlere seslenerek, “Heyecanlı, cazip ve krizlerden etkilenmeyen bir meslek. İsteyen herkes için polislik mesleği en uygun meslektir.” dedi. Geçen yıllara kıyas edildiğinde bin 670 kişinin polis meslek eğitimine alınacağını ve bunun bir rekor olduğunun altını çizen bakan ilgilenenlerin hemen müracaatta bulunmasını istedi.

Meslek eğitimini bitirmiş polisler bir yıl trafik memuru olarak vazife yaptıktan sonra eyalet genelinde ihtiyaca göre görevlendiriliyor. Bu süreden sonra ise polis memuru isterse tekrar trafik memurluğuna dönebileceği gibi isterse araştırmacı komiserlik, polis köpeği uzmanlığı veya sahil koruma polisliği konularında uzmanlık yapabiliyor.

EĞİTİMDE AYLIK 1000 EURO MAAŞ

Başvurularda aranan şartlar olarak abitur ya da eşdeğer bir meslek diploması isteniyor. Eşdeğer meslek olarak Fachhochschule’de okuma hakkının olması, Sanatkarlar Odası’ndan ustalık belgesi (Meisterbrief) veya en az iki yıllık meslek eğitiminin akabinde en az üç yıllık çalışmış olmak gerekiyor. Başvuru için şahsi ve formel şartları yerine getiren adaylar birkaç gün süren seçme işlemlerinden başarı ile geçmelerinden sonra 1Eylül 2016 tarihinde Fachhochschule’de Kamu İdaresi bölümünde Bachelor öğrencisi olarak başlıyor.

Polis adayları daha bu eğitim anında aylık bin Euro maaş almanın yanı sıra diplomayı alınca iş garantisini de alıyorlar.