Bursa Köylerini Kalkındırma Derneği (KÖYDER) tarafından Peygamber Efendimiz'in (sas) 1444. kutlu doğumu nedeniyle İsmetiye köyünde Kutlu Doğum Haftası kutlama programı düzenlendi.

Osmangazi ilçesine bağlı İsmetiye köyü meydanında düzenlenen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı parti temsilcileri, muhtarlar ve İsmetiye köylüleri katıldı. İmam hatip Ahmet Oral Yıldırım’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan kutlu doğum kutlama programı bir dizi değişik etkinlikle devam etti. Programda çeşitli şiirler, ilahiler ve günün önemine dair konuşmalar yapılırken, özellikle yabancı öğrencilerin okuduğu ilahiler programa renk kattı.

Daha sonra, vatandaşların alkışları arasında sahneye çıkan semazenler, kutlu doğum kutlamalarına ayrı bir güzellik kattı. Ayrıca, program sonunda katılımcılara etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Vatandaşların büyük mutluluk duyduğu Kutlu Doğum kutlaması, neşe içinde tamamlandı.

GELENEKSEL PROGRAM DEVAM EDECEK

KÖYDER Genel Sekreteri Hicabi Gök, her yıl geleneksel olarak köylerde kutlu doğum programları düzenlediklerini belirterek, “Peygamber Efendimiz'i (sas) anma programları yapıyoruz. Bu sene de ilk olarak İsmetiye köyünde 2 bin kişiye yakın katılımla kutlu doğum programımızı kutluyoruz. İnşallah bir hafta sonra da Dağakça köyünde ve ondan sonraki hafta da Çaybaşı köyünde bu tür kutlu doğum programını kutlayacağız. Biz de bir nevi Peygamber Efendimiz'in (sas) doğumunu kutlamaya katkıda bulunmak için derneğimiz yola çıktı. Allah bizi muvaffak etsin.” şeklinde konuştu.

Hicabi Gök, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programların sema gösterisi, ilahiler, şiirler ve günün önem ve anlamına yönelik konuşma ve ikramla tamamlandığını söyledi.

YARADANA ŞÜKÜRLER OLSUN

Programda konuşan İsmetiye Köyü Muhtarı Mesut Barbaros ise köylerinde düzenledikleri kutlu doğum kutlaması nedeniyle çok duygulandığını belirterek, “Duygulanmamak mümkün mü arkadaşlar. Allah bana böyle günleri nasip ettiği için yüce Allah'a şükrediyorum. Böyle şeylerin her insanın ruhunda olmasını, Allah sevgisiyle, Peygamber sevgisiyle yaşayan insan ne parasız kalır, ne bereketsiz, ne mutsuz kalır. Yaradan'a şükürler olsun.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Programa katılan emekli imam hatiplerden Mehmet Çakmak’ın, günün anlam ve önemine dair konuşması programa katılanları duygulandırdı. Peygamber Efendimiz'i (sas) konu alan kısa konuşmasında; Hz. Muhammed’in sevgi peygamberi (sas) olduğunu anlatan Çakmak, insanlığın dertlerinden kurtuluş yolunun da kendi hayatımıza O’nu (sas) rehber etmekten geçtiğini belirtti. Program, ikramlar ve yapılan dua ile sona erdi.