Yargılanan terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet mensuplarının avukatı Ömer Turanlı, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in Kabataş’la ilgili sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Metiner hakkında 100 bin TL’lik de dava açacaklarını belirten Turanlı, polislerin Metiner’le söz konusu dönemde hiçbir diyaloğunun olmadığını, görüntü kayıtlarını silmek gibi bir girişimde de bulunmadıklarını ifade etti. Turanlı, "Kabataş'ta sözde mağdur kadını polisler darp etti deseler şaşırmam." dedi.

Bir televizyon programında, Kabataş olayları ile ilgili bazı görüntülerin eski polis müdürleri tarafından silindiğini iddia eden AK Partili Metiner’e polislerin avukatı Ömer Turanlı sert tepki gösterdi. İddiaların iftira niteliği taşıdığını kaydeden Turanlı, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Söz konusu dönemde müvekkili Ertan Erçıktı’nın İstanbul Asayiş Şube Müdürü olduğunu hatırlatan Turanlı şöyle devam etti: “İddia edilen olayı duyunca bir baba şefkati ile, Anadolu insanının duyarlılığı ile bu meselenin üzerine gitmiştir. Gece gündüz ekibi ile birlikte çalışmıştır. Söylemler o kadar şiddetli ki, inanmamak mümkün değil, ben de inanmıştım. Müvekkilim de inandı. Müvekkilim bu olayla ilgili çalışmasının neticesinde böyle bir olayın olmadığını, olmasının da mümkün olamayacağını tespit etmiştir. Gerek o 7-8 kilometrelik alandaki kamera kayıtlarında gerekse oradaki vatandaşlardan çok olağanüstü bir çalışma yapılmıştır. Böyle bir olayın olmadığının ve olamayacağının tespiti yapılmıştır. Bu yapıldıktan sonra, ‘Elimizde görüntüler var, yayınlanırsa ülke karışır, bu çok hassas bir olay, biz hükümet olma bilinciyle hareket ettiğimizden dolayı bu görüntüleri açıklayamıyoruz, görüntüler elimizde, görüntüler izlendi’ birçok açıklamalar oldu. Bu açıklamaların doğru olmadığı ortaya çıktıktan sonra, ‘Biz kucağımızdaki ateş topunu her zamanki gibi paralele atalım, nasıl olsa oraya attığımız bütün her şeye toplum da zaten inanıyor’ mantığı ile hareket ediliyor. Metiner diyor ki, ‘Bize o dönem dendi ki, müdürler görüntüler elimizde dedi ve izlendiği söylendi.’, o dönem itibariyle Metiner hükümet sözcüsü değil, bakan değil, vali değil, böyle bir bilgi kesinlikle yok. Emniyet müdürleri hükümet cenahından veya herhangi bir siyasi partide vekil olan kişilere hiçbir şekilde, ‘Elimizde görüntüler var’ dememiştir. Metiner zaten bu konunun muhatabı da değil.”

'BU AÇIKLAMAYI ŞİMDİYE KADAR NİYE YAPMADI?

Metiner’in hangi müdürle hangi konuşmayı yaptığını açıklamasını isteyen Turanlı, “Madem öyle Metiner açıklasın, ne zaman nerede, hangi müdür bu açıklamayı yapsın? Bu olayın üzerinden 2 yıl gibi bir süre geçti. Metiner’in kafasına taş mı düştü? şimdiye kadar açıklama yapmadı. Şimdi diyor ki, ‘Görüntüler var dendi, şimdi silmişler’ Bu açıklamayı şimdiye kadar niye yapmadın? Tamamen hayal ürünü, senaryo, yalanı bir başka yalanla kapatma girişimi bu. Bir yalan bir yalanı doğruyor ve büyük bir yalanlar yumağı ortaya çıkıyor. Kesinlikle o dönemde benim müvekkilim Metiner’e böyle bir görüntü olduğunu söylememiştir. Metiner yeminine sadık kalarak aynen İsmet Berkan gibi ‘Kabataş bir yalandı’ demesi lazım. Böyle bir olgunluk maalesef gösterilmiyor. Metiner’in açıklamalarında müvekkillerimize hakaret edilmektedir. İftira atılmaktadır. Biz bu hakaret ve iftiralardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunup, 100 bin TL’lik tazminat davası açacağız. Bu yalanların biz hukuk önünde takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Kabataş olayları ile ilgili art niyetli yalan söyleyenlerin yargı önünde hesap vereceğini belirten Turanlı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu Kabataş yalanına art niyetli olarak hizmet eden insanlar Kabataş yalanından dolay yargı önünde mutlak suretle hesap vereceklerdir. Metiner’in ısrarla bunu sürdürmesini anlamlandırmak mümkün değil. Yakında şöyle bir şey dense ben şaşırmam: Sözde mağdur denilen kadının üzerine çiş yapanlar polis memuruydu, darp edenler de polis memuruydu, dense ve böyle bir iftira atılsa inanın ben şaşırmam.”