İstanbul'daki geyik üretme istasyonundan getirilerek Çorum’da doğaya bırakılan kızıl geyik kaçak avcılar tarafından vuruldu. Ağır yaralanan kızıl geyik acı çekmemesi için kesildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü tarafından 2008'den bu yana ormanlık alanlara yaban hayvanı bırakılıyor. Son yıllarda karaca ve kızıl geyik sayısı hızla arttı. Yaban hayvanları Çatak ve Osmancık’ın yanı sıra çevre ilçelere de dağılmaya başladı. Hemen her ilçede kızıl geyik ve karaca görülmeye başlandı.

Avlanmaları yasak olan kızıl geyiklerden biri kaçak avcıların hedefi oldu. Çorum-İskilip karayolu Dana Deresi mevkiinde 220 kilo ağırlığında yetişkin bir kızıl geyik kaçak avcılar tarafından vuruldu. Yaralı halde köpekler tarafından kovalanan geyiğin yüksek bir yerden düşerek arka bacağının kırıldığı öğrenildi.

Geyiği yaralı halde bulan köylüler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çorum Şube Müdürlüğü’nü arayarak yardım istedi. Olay yerine giden ekipler, yaralı geyiğin kurtarılmayacağını anlayınca acısını dindirmek için kesmek zorunda kaldı.